18 de febrero de 2012

Oxford sound: JONQUIL + FIXERS


Jonquil & Fixers
 Oxford es una petita localitat al nordoest de Londres. Petita i calmada, on sembla que sols hi ha lloc per als estudiants i els turistes cridaners. Però quan coneixes que es tracta de la terra natal i centre d'operacions d'una banda com Radiohead, obviament descobreixes que els seus colleges poden amagar tota una escena musical pròpia.
Fa uns tres mesos, quan vaig tenir l'oportunitat de veure en directe a Friendly Fires, vaig començar a escoltar al seus dos teloneros a la gira europea, T..E.E.D. i Chad Valley, tot un descobriment personal.
Vaig começar a investigar sobre Chad Valley, alter ego de l'oxfordià Hugo Manuel, qui havia començat un projecte en solitari independent de la seva banda principal Jonquil, qui encara no havien editat més que un parell d'EP's -Sunny Casinos i Lions-.
Una vegada acabada la gira de Chad Valley, la setmana passada, Jonquil (que han passat de sis a quatre membres) anunciava la sortida -finalment- del seu àlbum de debut Point of Go el proper 5 de març. Tendrà els següents onze temes:
  1. Swells
  2. Getaway
  3. It's My Part
  4. Point Of Go (Part 1)
  5. Point Of Go (Part 2)
  6. Run
  7. This Innocent
  8. Real Cold
  9. Mexico
  10. History Of Headaches
  11. Psammead   

Per ara sols s'ha llançat el primer dels seus singles, It's my part,
 però podeu escoltar l'àlbum sencer en streaming, aquí:


Sense sortir d'Oxford, cal dir, que Hugo Manuel a més de líder de Jonquil i Chad Valley, també és conegut pels seus remixes. Si feis una ullada a youtube voreu que un dels més vistos és el que va fer de de Fixers, una banda també oxfordiana, de Iron deer dream.

Coincidència, o no, Fixers també treuran àlbum aquest any el 14 de maig amb Vertigo Records. We'll be the moon, encara no està disponible online com Point of Go, però al facebook de la banda es pot descarregar un dels temes de l'àlbum, Floating Up, a més d'altres cançons més tots els seus EP's via streaming.
A més, a principis de febrer s'anuncià que Fixers serien els propers teloneros de Kaiser Chiefs.