5 de febrero de 2012

Django Django: el nou hype

Portada de Django Django
Cada nou any ens porta una nova banda britànica, que escoltarem sense aturar els propers 12 mesos. El que ells anomenen hype band o banda del moment.
En alguns casos, el hype passa i la banda s’acaba consolidant, i en altres és tracta sols de fama passatgera.
Si al 2010 The Drums estaven en boca de tots i l'any passat foren els The Vaccines, el hype de 2012 seran -possiblement- Django Django. Si vé es formaren l'any 2009 i no ha estat fins ara que han editat el seu primer llarga durada homònim.  Provinents d’Edimburg i residents a l'est de Londres es troben en una situació semblant als Vaccines, i és que compten amb el recolçament de bandes ja consolidades. Recordem que el guitarrista dels Vaccines, Freddie Cowan, és el germà petit de Tom Cowan -teclista de The Horrors- i en el cas de Django Django, el seu bateria i líder David Maclean és el germà de John Maclean de The Beta Band.
A més, la banda té el suport d’altres formacions com Franz Ferdinand i Metronomy, que recentment enllaçaren el seu darrer video i single WOR als respectius perfils de facebook:
Amb un so eclèctic entre la psicodèlia, l'indie i l'ús descarat de Casiotone, es caracteritzen per una imatge futurista i extranya, molt de l'estil del DIY.