2 de febrero de 2012

Estrambotisme femení: Peaches

Si donau un cop d'ull al Google Images o a qualsevol de les pàgines de novetats musicals, tipus Pitchfork, SPIN o Rolling Stone, podreu trobar, cada dia, notícies relacionades amb un grup "d'artistes" que es dediquen a rompre's el cap a cada aparició publica per a lluir el vestuari més extrany, més estrambòtic i en difinitiva més cantós; Ja sigui, sobre els escenaris, catifa vermella o photoshots d'estudi. I a sobre, els medis els hi aplaudeixen la gesta. On han anat anat a parar els dies de la Shirley Bassey i aquells llarguíssims vestits de nit?

Em refereixo a Lady Gaga, Katy Perry, Nicki Minaj, la rapera M.I.A., Ebony Bones i, la "desapareguda", Laroux.

Fa no tants anys enrere, ja un grup de senyores (amb totes les lletres, negreta i subratllat) van liderar un moviment de frontwomen, independents i de caràcter indomable, característiques pels seus outfit impossibles, que es deixaven la pell literalment cada nit sobre els escenaris underground i indie de mig món. Ben allunyades del mediatisme mainstream.

Peaches
Ara parlo (i, aquí, us recoman que aneu clickant sobre cada nom) de la naïve Goldfrapp,  la Juliette Lewis de Juliette and the Licks, de Róisín Murphy (ex lider de Moloko, que segur recordau per això), la incansable Grace Jones, l’eclèctica Karen O -frontwoman del novayorkins Yeah Yeah Yeah’s-, però sobre tot de la sempre sorprenent Peaches.
No sols ha estat una pionera femenina mesclant rock, indie, electrònica i exhibicionisme a parts iguals, sinó que ha sabut combinat el seu projecte principal, amb sessions de DJ, produccions amb productors independents i a més amb col·laboracions estelars amb Iggy Pop i Franz Ferdinand (per mencionar les més recents).
La setmana pasada ens assabentavem de la recent partició de Peaches amb el segell alemany Gomma Records. Si el pasat dia 2 de gener es publicà la versió de Maniac amb el productor Moullinex, ara és el torn de Telonious amb qui ha editat el tema Our Love. 

Recordeu que Gomma Records és el segell de bandes emergents com Munk, Phenomenal Handclap Band, Box Codax o The Glimmers, qui pasaren fa uns mesos per Mallorca.