6 de marzo de 2012

Els lletjos ho fan millor

No us podeu fer una idea de tot el que em vaig riure ahir quan a la pàgina oficial de facebook de Jónsi (cantant de Sigur Rós) hi pujaren un antic vídeo on hi apareixen ell i, la seva parella sentimental i col·laborador, Alex Somers. Tots dos, en mig del seu jardí i acompanyats d'un conill negre, es dediquen a fer un pastis de maduixes en versió bilingüe, tant en islandès i anglès.

No em vaig sorprendre tant per la situació inevitablement còmica, sinó com una persona no gaire agraciada físicament podia tenir una veu tan captivadora com la seva. Ho vaig comentar amb uns companys, i la veritat és que hi ha artistes que tot i tenir unes veus increïbles, son rematadament lletjos. Aquí no volem faltar el respecte a ningú, però ens ha semblat graciós fer una llista d'alguns d'ells: 

 




12. Serge Gainsbourg. El bohemi francès per excel·lència, tot un Dylan parisí, de veu ensomiadora, que va captivar a la mateixa Jane Birkin.


 




11.  Sia. Cantant australiana, que darrerament sòna molt a la ràdio, per un remix de The Girl You Lost (To Cocaine) un tema de 2007 i recentment participà en la BSO de Twilight.



 





10. Dee Snider. Líder de Twisted Sister, i cara reconegudíssima del Glam Rock petardo, li agrada més el maquillatge que al  pallasso Ronald McDonald.










9. Tracey Thorn. La veu al front de Everything but the Girl és tot una llegenda del pop britànic dels anys 80, de veu  però allunyada de la figura de les topmodels. Ens recorda inevitablement a Romy de The XX, banda amb la que col·laborà en el cover de Night Time, que podeu escoltar aquí.



 


8. Bez. Ningú ha sabut aprofitar tant alguna cosa, sense fer absolutament res de res a part de tocar unes maraques. Tot i així, Happy Mondays i tot el moviment Madchester no serien iguals sense ell i els seus excessos.





 



7. PJ Harvey. No necessita gaires presentacions. Fou la guanyadora del Mercury Prize de l'any passat, icone de la música britànica, del feminisme i per haver sigut parella de Nick Cave.




 



6. Faris Badwan. Amb uns cabells impossibles de traspassar, una quasi extremada primesa i un nas amb personalitat pròpia, té una veu molt potent i obscura i és el líder de Cat's Eyes i The Horrors.









5. Lemmy. Unit a Motorheäd per a tota la eternitat, la seva protuberància facial és quasi més icònica que tot ell.











4. Susan Boyle. Revolucionà el món televisiu, internet i les llistes de ventes es postraren als seus peus. Tots coneixem la seva història.
 






3. Bradford Cox. És el líder de Deerhunter i Atlas Sound, però sobretot conegut per la seva primesa camí de l'anorèxia i estar sempre demacrat.

 









2. Thom Yorke. Radiohead no seria res sense ell, però no es pot dir que sigui un sexsymbol. Tot i així, ha estat triat com la veu més eròtica del Regne Unit en diverses ocasions.






1. Shane MacGowan. Líder de The Pogues i indiscutible figura del Punk britànic, la seva aparença a augmentat en proporció a la seva mala vida.