17 de diciembre de 2011

Emigrants

Com sabeu, avui dissabte 17 si no s’hagués cancel·lat el concert, hauríem rebut la visita del murcians Second. En cap cas diré que estigui enfadada o decepcionada, perquè no crec que viure de gira sigui tot un camí de roses, i més quan en aquest cas la culpa de la cancel·lació ha estat per motius alièns a la pròpia banda.
No soc investigadora ni jutge, i aquí no em dedicaré a trobar un responsable ni a assenyalar ningú amb el dit, però el cas és que, no és el primer cas de cancel·lació sobtada  que sempre queda pendent de reprogramar en una nova data, i acaba en un ab instestato.

I, ara si que, no tenc cap remordiment en enumerar algunes de les bandes (i assenyalar-les amb el dit) que han cancel·lat darrerament, perquè vegeu que no dit mentires: The Bright, Catpeople, Hola  a Todo el Mundo!,  El Guincho, els Tiki Phantoms...

És obvi, que Mallorca i les Illes no son una destinació preferents per als tour managers a l’hora de programar les gires, i per això el qui vulgui veure música ha de partir cap a la península o sortir a l’estranger, en tot cas. Com emigrants musicals. Deixant de costat el temps extra que hi dediques i el tema monetari que això suposa, t’arrisques a organitzar (tot) un viatge per llavors trobar-te amb un directe decepcionant o, directament, un mal concert. Perquè no us cregueu que a altres ciutats el cans van lligats amb llonganisses, i sortir suposi sempre qualitat.
©ChristianBertrand més fotos, aquí
En el meu cas, el cap de setmana de passat vaig sortir a veure el concert dels Friendly Fires a la sala Razzmatazz de Barcelona. Tot i que el directe va esser excepcional, va durar uns brevíssims 45 mins, va començar a las 3 de la matinada( digne de festival, eh?) i amb una sala repleta de cinc autocars de turistes francesos, als que havien venut l’entrada de l’actuació dins els pack turístic. O sigui, que la meitat dels assistents no sabien ni a què venien.
A tot això em refereix quan dic que no sempre sortir suposa un concert perfecte.

Què voleu que us digui? Tot el fet de sortir de l’illa em toca bastant la moral.
Darrerament, les organitzacions de tots el festivals nacionals (o hauria de dir, peninsulars) han començat un foc a discreció, tirant a bombardeig, anunciant tots i cadascun dels dies de la setmana, noves bandes per als cartells definitius. Si les coses continuen així gaire més temps, hi haurà festivals pels que cap tanca publicitaria serà suficient per posar  tots els headliners....
El que vull dir amb això, és que organitzar un concert per alguns illencs és complicat, i totes aquestes confirmacions festivals posen a més d’un en un estat proper a la desesperació.
S’ha de sebre prioritzar un festival o altre, perquè si algú té intenció d’assistir-hi a tots ho duu magre... i amb tantes confirmacions no hi ha déu que trii un sol festival definitiu.
Aquí necessitem un festival en condicions. I el Mallorca Rocks, no és suficient, bàsicament perquè no és una proposta dirigida primordialment als illencs. Les intencions de l’Alternatilla son bones, però la tornada de l’Isladencanta no estaria gens malament.