31 de octubre de 2011

La gran dama del punk

Ahir el Canal33 va emetre la primera part de Dream of Life, el documental dedicat a Patti Smith.

La gravació realitzada entre 1996 i 2007, pel fotógraf i director Steven Sebring, mostra de manera íntima tot el que enrevolta la vida d’aquesta icona de l’escena punk dels 70 i 80: des de moments enregistrats al backstage abans d’una actuació amb la seva banda, fins a seqüències de concerts a diferents localitzacions del món, passant per instants personals amb la sola companyia de la seva guitarra i una habitació plena de records, moments amb la familia o les vistes que fa a la seva estimada Coney Island, on sempre hi sobrevola l’ombra del seu gran amic Robert Mapplethorpe.

Poeta, cantant i artista, la vida de Patti Smith és atallada de manera melancòlica i bucòlica, i un cert aire derrotista, amb gairebé tots els plànols en un decadent blanc i negre, però que no aconsegueix eclipsar la força i poder que destila l’obra d’Smith.

La segona part s’emetrà, també en versió original i subtitulada en català, el proper diumenge 6. Si voleu visualitzar la primera part, la teniu disponible a 3alacarta.